Kapper & Kind

De kapper bij je thuis!

Veel mensen beseffen niet dat het ontzettend spannend is voor een kind om naar de kapper te gaan of als de kapper aan huis komt! “Een vreemde mevrouw gaat aan mijn hoofd zitten en heeft ook nog eens een schaar in haar handen!” Kinderen weten dat ze zelf nooit aan een schaar mogen komen en dat deze scherp en gevaarlijk zijn.

Daarom gaan wij heel voorzichtig te werk! We komen aan huis stellen ons voor en observeren het kind intussen. We gaan een gezellig gesprek aan met de ouders en het kind word erbij betrokken. In de meeste gevallen vinden kinderen het niet erg en kunnen we gelijk beginnen. Ze mogen van ons natuurlijk voor de tv met hun favoriete programma geknipt worden. Misschien heeft moeder/vader nog wat lekkers in de kast dit werkt meestal heel goed als afleiding.

In sommige gevallen heeft het kind een trauma opgelopen bij een vorige kapper en moeten we nóg voorzichtiger te werk gaan! Dit kan best enige maanden duren. Let hierop dus niet te veel op het haar van uw kind en schenk er zo min mogelijk aandacht aan dit kan volledig averechts werken.

We beginnen deze knipbehandelingen ook met een bezoek aan huis met een gezellig gesprekje en observatie. Waar we allereerst één van de ouders of een broertje of zusje gaan knippen. Hierna gaan we met een kam door het haar van het kindje als hij/zij dit toelaat verder laten we het hierbij. We maken erna een nieuwe afspraak en kijken we hoe het verder aan kunnen pakken! Ieder kind is verschillend dus qua tijd kunnen we het niet inschatten in hoe lang dit trauma verwerkt gaat worden.

Misschien is “Trauma” een groot woord maar we moeten dit niet onderschatten. Vaak zijn kinderen ontzettend bang geworden tijdens een vorige kappersbehandeling elders waardoor ze gaan schoppen, slaan, krijsen daardoor volledig overstuur kunnen raken en als resultaat de uren erna helemaal van slag zijn door wat er zojuist gebeurd is. Het is echt ontzettend belangrijk dat een kappersbehandeling bij een kind een feest moet zijn!

Wij doen ontzettend ons best om uw kind een super leuke kapperservaring te geven. En het net zo gaat ervaren als u! Een heerlijke en relaxte knipbeurt.

Liefs Westlandkapper